Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγγελοι! Τα πρόσωπα των θυμάτων του Κονέκτικατ – Έδωσε σε όλα τη χαριστική βολή!

Άγγελοι! Τα πρόσωπα των θυμάτων του Κονέκτικατ – Έδωσε σε όλα τη χαριστική βολή!

– Σχεδόν εξ επαφής πυροβολήθηκαν τα θύματα του μακελειού στο σχολείο του Κονέκτικατ
– Είναι η χειρότερη σκηνή εγκλήματος που έχω δει ποτέ δήλωσε ο ιατροδικαστής
– Στο Κονέκτικατ σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα για να δει τις οικογένειες των θυμάτων
– Ο Άνταμ Λάνζα πυρβόλησε τη μητέρα του πολλές φορές στο κεφάλι
– Αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Πρόσωπα αγγελικά. Χαμογελαστά. Οι φωτογραφίες των 20 παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μακελειό του Κονέκτικατ βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας. Φωτογραφίες που δίνουν οι ίδιες οι οικογένειες για να θρηνήσουν τις απώλειές τους.

Οι οικογένειες ψάχνουν το ΓΙΑΤΙ. Γιατί ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα, μέσα στο φονικό αμοκ, έπρεπε να σκοτώσει τα παιδιά τους. Τα αγγελούδια τους. Κανείς δε μπορεί να δώσει απαντήσεις.
Ποιος μπορεί να απαντήσει στο γιατί ο μακελάρης γάζωσε με 11 σφαίρες το κορμάκι ενός από τα θύματά του. Και γιατί αφού τα σκότωσε, τα πυροβόλησε ξανά ένα-ένα δίνοντάς τους τη χαριστική βολή.


Όλα τους ήταν ηλικίας 6 και 7 ετών, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γουέιν Κάρβερ που έκανε την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος. “Είναι η χειρότερη σκηνή εγκλήματος που έχω δει στη ζωή μου”, είπε. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 20χρονος πυροβόλησε 11 φορές κάθε ένα από τα θύματά του.

Από τα 26 θύματα, τα 12 ήταν κορίτσια, 8 αγόρια και 6 ενήλικες γυναίκες. Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν 7 ετών. Μάλιστα ένα από τα κορίτσια είχε γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά του τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή.

Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι:

Charlotte Bacon, 6
Daniel Barden, 7
Olivia Engel, 6
Josephine Gay, 7
Ana M Marquez-Greene, 6
Dylan Hockley, 6
Madeleine F Hsu, 6
Catherine V Hubbard, 6
Chase Kowalski, 7
Jesse Lewis, 6
James Mattioli, 6
Grace McDonnell, 7
Emilie Parker, 6
Jack Pinto, 6
Noah Pozner, 6
Caroline Previdi, 6
Jessica Rekos, 6
Avielle Richman, 6
Benjamin Wheeler, 6
Allison N Wyatt, 6

Και οι ενήλικες:

Rachel Davino, 29
Dawn Hochsprung, 47
Anne Marie Murphy, 52
Lauren Rousseau, 30
Mary Sherlach, 56
Victoria Soto, 27

Ένα από τα κοριτσάκια, η 6χρονη Ολίβια Έντζελ, θα συμμετείχε το βράδυ της Κυριακής σε μια “ζωντανή φάτνη” στην εκκλησία Σεντ Ρόουζ. “Είχε το ρόλο ενός αγγέλου. Τώρα είναι η ίδια ένας άγγελος στον ουρανό”, σχολίασε ο ιερέας Ρόμπερτ Βάις.
Η Ολίβια Έιντζελ

Όπως έγινε γνωστό, κάποιος από το προσωπικό του Sandy Hook άνοιξε τα μεγάφωνα και άρχισε να φωνάζει πως το σχολείο δέχεται επίθεση. Ίσως έτσι να έσωσε πολλές ζωές. Όπως έκαναν και πολλές δασκάλες αλλά και μια ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκάριος. Θυμηθείτε εδώ πως έγινε το μακελειό λεπτό προς λεπτό.

Η αστυνομία βρήκε στον τόπο του εγκλήματος τέσσερα όπλα και όχι τρια όπως ήταν μέχρι τώρα γνωστό. Ο 20χρονος γάζωσε την πόρτα και εισέβαλε στο σχολείο. Έψαχνε συνεχώς για θύματα. Ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε και αυτοκτόνησε, με μια σφαίρα στο κεφάλι, μόνο όταν κατάλαβε ότι η αστυνομία τον είχε πλησιάσει.

Ο ιατροδικάστής που εξέτασε τη σορό της μητέρας του γνωστοποίησε ότι η Νάνσι Λάνζα, η γυναίκα που φέρεται να άφησε τη δουλειά της στο σχολείο για να αναλάβει την κατ’ οίκον εκπαίδευση του γιού της που έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ και εκείνη που τον έμαθε να πυροβολεί, δολοφονήθηκε με πολλές σφαίρες στο κεφάλι μέσα στο πολυτελές σπίτι, όπου έμενε με τον Άνταμ.

Όσοι επέζησαν κι εκείνοι που έχασαν τους δικούς τους δεν έχουν σταματήσει να κάνουν αγρυπνίες στη μνήμη των θυμάτων. Άλλη μια θα γίνει σήμερα στις 19:00 (τοπική) και σε αυτή θα είναι παρών και ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, που πηγαίνει στο Κονέκτικατ για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε πολλά σημεία, στην άκρη των δρόμων του Νιούταουν, κάτοικοι αφήνουν κεριά, άσπρα μπαλόνια και λούτρινα παιχνίδια. Οι πυροσβέστες της πόλης έστησαν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ένα δρόμο κοντά στο σχολείο και τα στόλισαν με δεκάδες αρκουδάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τρόμος βασιλεύει στο Νιουτάουν – Εκκενώθηκε εκκλησία μετά από απειλή για βόμβα (ΦΩΤΟ)

Δίπλα στο άρθρο για το μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ είχε διαφήμιση για όπλα!

Ο πόνος ενός πατέρα που έχασε το κοριτσάκι του στο μακελειό του Κονέκτικατ (VIDEO)

Τι λέει ο πατέρας του 20χρονου που σκόρπισε το θάνατο στο Κονέκτικατ

Απο 6 έως 7 ετών τα αγγελούδια που σκότωσε ο μακελάρης

Η Ελληνίδα που έσωσε 18 παιδιά από τον μακελάρη του Κονέκτικατ – Τα έκλεισε σε ντουλάπα για 45′

Αυτός είναι ο μακελάρης του Κονέκτικατ – Μοναχικός, ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος λένε οι συμμαθητές του

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε