Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αγγλία – Εκλογές: Στα… μανταλάκια η Μέι! Τα βρετανικά πρωτοσέλιδα [pics]

Αγγλία – Εκλογές: Στα… μανταλάκια η Μέι! Τα βρετανικά πρωτοσέλιδα [pics]

Με τη λέξη “σοκ” να αναδεικνύεται… πρωταθλήτρια, κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα βρετανικά πρωτοσέλιδα, με αφορμή την ανακοίνωση των exit polls για τις βρετανικές εκλογές.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα που έβαλε προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές: ζητώντας μία «καθαρή εντολή« για να διαπραγματευθεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, φαίνεται να  χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μετά τον κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Οι Τόρις εξασφαλίζουν 314 έδρες, έναντι 330 στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν εξασφαλίζουν 266 έδρες, ενισχύοντας την κοινοβουλευτική τους δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με την εκτίμηση Ipsos-MORI.

Η ανακοίνωση των πρώτων exit polls ήταν αρκετή για να κυκλοφορήσουν οι πρώτες εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων.

Ένα από τα πρώτα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν στα social media, ήταν αυτό του Guardian, που κάνει κάνει λόγο για σοκ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα The Times, κάνει λόγο για… τζογάρισμα της Τερέζα Μέι, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να χάνει το στοίχημα. 

Κι αυτό διότι η Μέι αρχικά δεν χρειαζόταν να προκηρύξει εκλογές. Επρόκειτο για μια πρόωρη εκλογική διαδικασία, που αποφασίστηκε επειδή εκείνη την περίοδο οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα 26 μονάδων στους Συντηρητικούς.

Η Μέι, λοιπόν, πίστεψε πως η αυτοδυναμία θα είναι… παιχνιδάκι, όμως όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε.

Δείτε το πρωτοσέλιδο

Λιτός και… κατανοητός ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της Daily Mirror

Για σοκ της Μέι κάνει λόγο και η Daily Telegraph

“Η Βρετανία στην κόψη του ξυραφιού” αναφέρει η Daily Mail

Για τζογάρισμα που γύρισε… μπούμερανγκ κάνουν λόγο οι Financial Times

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε