Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγγλία και Γαλλία φορολογούν τα μπόνους

Οι κ.κ. Σαρκοζύ και Μπράουν γελάνε αλλά μάλλον κάποιοι θα κλαίνε! ΦΩΤΟ REUTERS
Νικολά Σαρκοζί και Γκόρντον Μπράουν αποφάσισαν να φορολογήσουν τα τραπεζικά μπόνους….

 

ου δόθηκαν ή θα δοθούν το 2009. Σήμερα δικαιολόγησαν την απόφαση τους και διαβεβαίωσαν ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους.
 
“Γιατί το κάνουμε τώρα; Επειδή δεν μπορούμε να φορολογήσουμε τα μπόνους παρά μόνον αν φορολογηθούν και στις δύο ακτές της Μάγχης”, εξήγησε ο Σαρκοζί στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
 
“Περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι επειδή βρισκόμαστε σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο και, κατά συνέπεια, αποφασίσαμε να δείξουμε μαζί το δρόμο”, πρόσθεσε.
 
“Πιστεύω ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον Γκόρντον Μπράουν να εξηγήσει ότι είναι ο μόνος που το κάνει. Ήταν αδύνατο για μένα να εξηγήσω ότι είμαι ο μόνος που το κάνει. Το κάνουμε μαζί και βλέπω τώρα ένα σωρό δηλώσεις αρχηγών κρατών που θα συμπαραταχθούν μαζί μας”, εξήγησε ο Σαρκοζί.
 
Ο αρχηγός της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε κι εκείνος ότι υπάρχει “αυξανόμενη υποστήριξη για το μέτρο αυτό”. “Ανοίξαμε το δρόμο προσπαθώντας να εγκαθιδρύσουμε ένα παγκόσμιο σύστημα επίβλεψης που να εφαρμόζεται απ’ όλα τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα”, δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν.
 
“Δεν θα θεσπιστούν παγκόσμιοι φόροι αν δεν μας ακολουθήσουν όλα τα χρηματοπιστωτικά κέντρα, όμως πιστεύω ότι δεχόμαστε αυξανόμενη υποστήριξη”, επέμεινε.
 
Μετά την απόφαση, την Τετάρτη, των βρετανικών αρχών να φορολογήσουν με 50% τα μπόνους που δόθηκαν το 2009 από τις τράπεζες που λειτουργούν στην επικράτειά τους, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει την ίδια έκτακτη φορολογία με τρόπο που θα προσδιοριστεί σ’ ένα διορθωτικό νόμο στις αρχές του 2010.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε