Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Germanwings: Η άγνωστη ιστορία του ηρωικού πιλότου Patrick Sondenheimer

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο Patrick Sondenheimer ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Airbus που ο Andreas Lubitz συνέτριψε στις Άλπεις. Ήταν ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία με τους 150 νεκρούς.

Ελάχιστα πράγματα για εκείνον έχουν γίνει γνωστά. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την πολύνεκρη τραγωδία, έρχονται στο φως λεπτομέρειες για το ποιος ήταν ο Patrick Sondenheimer. Ενός 34χρονου άνδρα, πατέρα μιας κόρης 6 ετών και ενός γιου τριών ετών, που ονειρευόταν από παιδί να γίνει πιλότος.

Το “μαύρο κουτί”, το μοναδικό που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, που κατέγραψε τα τελευταία δραματικά λεπτά στο μοιραίο Airbus, αποκάλυψε την απέλπιδα προσπάθεια του 34χρονου Sondenheimer να αποτρέψει την τραγωδία.

«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα» φώναζε στον Lubitz αλλά εκείνος δεν υπάκουσε ποτέ στην εντολή του κυβερνήτη του.

Ο Sondenheimer ήταν 10 χρόνια πιλότος και είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης. Συνήθως, έκανε υπερατλαντικά ταξίδια με τη Lufthansa. Αλλά τον περασμένο Μάιο η επιθυμία του έγινε δεκτή από την εταιρία και μπήκε σε πτήσεις εντός Ευρώπης. Έτσι θα μπορούσε να βλέπει περισσότερο τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά.

Ήταν «ανοιχτός, εξωστρεφής και εξυπηρετικός άνθρωπος που ακτινοβολούσε ευτυχία» λέει η Έλκε Μπον, διευθύντρια του καθολικού νηπιαγωγείου στο Ντίσελντορφ, εκεί όπου έστελνε ο άτυχος πιλότος τα παιδιά του.

Το όνειρό του από μικρό παιδί ήταν να γίνει πιλότος, αποκάλυψε η γιαγιά του, Marianne Sondenheimer. “Ο εγγονός μου είναι νεκρός και αυτό εξαιτίας ενός ηλίθιου που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό;”, είπε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Πηγή: Mirror, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε