Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άγνωστοι τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο

Άγνωστοι τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο

Ο 36χρονος δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρια.

Ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια από αγνώστους τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στο Ουράλσκ, στο βορειοδυτικό Καζακστάν, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα για την οποία εργάζεται, την Ουράλσκαγια Νεντέλια.

“Στις 19 Απριλίου, γύρω στις 22:25, άγνωστοι –πέντε άτομα σύμφωνα με τους γείτονες– επιτέθηκαν στον ανταποκριτή Λουκπάν Αχμεντιάροφ κοντά στο σπίτι του”, σημειώνει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η επίθεση αυτή συνδέεται πιθανότατα με τα επικριτικά για την κυβέρνηση άρθρα του δημοσιογράφου.

Οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά εναντίον του 36χρονου και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν στο λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η σύζυγος του Λουκπάν και η αρχισυντάκτρια Ταμάρα Γιεσλιάμοβα, καταθέτοντας στην αστυνομία είπαν ότι η απόπειρα σε βάρος του δημοσιογράφου συνδέεται με την επαγγελματική του ιδιότητα και τη δράση του.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για θέματα ελευθεροτυπίας Ντούνια Μιγιάτοβιτς κατήγγειλε την επίθεση και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν εξονυχιστικά την υπόθεση. Η Μιγιάτοβιτς τόνισε ότι ο Αχμεντιάροφ και η εφημερίδα του “είναι γνωστοί για τα επικριτικά ρεπορτάζ τους”. Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ο Αχμεντιάροφ είχε πει πρόσφατα σε συναδέλφους του ότι ο εργοδότης της συζύγου του της είπε να τον συμβουλεύσει να σταματήσει να γράφει τέτοια άρθρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε