Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγωνία για τους μεταλλωρύχους στον Ισημερινό – Ένας νεκρός

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγες μέρες μόνο έχουν περάσει από τη γιγάντια επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή και ένα νέο θρίλερ με παγιδευμένους εργάτες σε ορυχείο στρέφει πάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ένας από τους τέσσερις εργάτες ορυχείου που έχουν παγιδευτεί από την Παρασκευή σε βάθος 150 μέτρων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, βρέθηκε νεκρός, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τη διάσωση των άλλων τριών. Οι μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς σε ορυχείο του Πορτοβέλο.

“Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ορυχείων Χόρχε Εσπινόζα. “Οι εργασίες των διασωστών συνεχίζεται και είμαστε πολύ κοντά στο να κατέβουμε” στη στοά που δημιουργήθηκε από το ατύχημα, υπογράμμισε.

Οι συνάδελφοί τους μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσής τους κατά την οποία ένα γεωτρύπανο προσπαθεί να ανοίξει ένα πέρασμα μέχρι τους εγκλωβισμένους που βρίσκονται σε μία στοά με πλάτος 2,5 μέτρα, 2 μέτρα ύψος και περίπου 60 μέτρα μήκος.

Στο μεταξύ, στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Κίνα 20 εργάτες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε στοά μετά από έκρηξη και 17 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε