Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αγρια επεισόδια στη Ρώμη με δεκάδες τραυματίες – Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

– Πάνω απο 70 οι τραυματίες- Τρεις είναι σοβαρά
– Γυαλιά καρφιά έκαναν δρόμους της πόλης ομάδες νεαρών
– Πάνω από 200.000 οι διαδηλωτές – Πνίγηκε στα δακρυγόνα η Ρώμη
– ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η κατα τ’ άλλα ειρηνική διαδήλωση των Ιταλών στη Ρώμη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κινητοποίησης “Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή” σημαδεύτηκε απο βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στους δρόμους της πόλης με περισσότερους απο 70 τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, φωτιές σε αυτοκίνητα και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα.


 

Εκτεταμένες ζημιές σημεώθηκαν σε εμπορικά καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών ενώ σε μία περίπτωση η πυρκαγιά που ειχε ξεσπάσει σε αυτοκίνητο επεκτάθηκε σε διπλανό κτίριο.

Ομάδες νεαρών χρησιμοποίησαν κάδους απορριμμάτων για να στήσουν οδοφράγματα και ακολούθησαν σκηνές χάους με πετροπόλεμο και ρίψη χημικών. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι διαδηλωτές κατέφυγαν σε εκκλησίες και κτίρια για να προστατευθούν.

Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 200.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών ενώ περιπου 2.000 αστυνομικοί επιστρατευτηκαν.

“Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά κυβερνήσεις κλεφτών και κερδοσκόποι που δεν δίνουν δεκάρα για τον κόσμο” δήλωσε η 49χρονη Νίκλα.

Οι ιταλοί διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, πέρασαν από το Κολοσσαίο και κατέληξαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι.

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης:

“Αγανάκτηση” παντού – Διαδηλώσεις από Λονδίνο ως Χονγκ Κονγκ! – Φώτο

Στις 18.00 το ραντεβού των ελλήνων Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε