Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγρια “γιούχα” κατά Μπερλουσκόνι στο Τορίνο – Διαδηλωτές: παραιτήσου γελωτοποιέ

Εκατοντάδες –περίπου τριακόσιοι κατά εκτιμήσεις– διαδηλωτές αμφισβήτησαν ηχηρά τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι έξω από ξενοδοχείο του Τορίνο.

Ο Μπερλουσκόνι είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα του Πεδεμόντιου για να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο της κεντροδεξιάς, Μικέλε Κόπολα, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Πιέρο Φασίνο, από τα κύρια στελέχη του “Δημοκρατικού Κόμματος”.

Οι διαδηλωτές, μέλη αριστερών κομμάτων και του λεγόμενου “μοβ κινήματος”, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Principi di Piemonte και φώναξαν συνθήματα όπως “μαφιόζε”, “γελωτοποιέ”, “παραιτήσου αμέσως”, κ.λπ. Η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους αμφισβητίες του “Καβαλιέρε” χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, σχολίασε σχετικά, ότι “η επιλογή του μαφιόζικου προπηλακισμού απέχει εντυπωσιακά από την πραγματικότητα. Ηγούμαι μιας κυβέρνησης που μέσα σε τρία χρόνια συνέλαβε επτά χιλιάδες άτομα που φέρονται να ανήκουν στην μαφία και τριάντα εκ των πιο επικίνδυνων νονών της”. Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε επίσης ότι “πρόκειται πάντα για τα ίδια τριακόσια άτομα που τον ακολουθούν παντού, για να περάσουν το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός γιουχάρεται”.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις δικαστικές έρευνες σε βάρος του, ο “μίστερ τιβί” θέλησε να υπογραμμίσει ότι “κάθε φορά που έχω όρεξη να επιστρέψω στο ρόλο του απλού πολίτη, μια φωνή μέσα μου μού λέει ότι δεν πρέπει να παραδώσω την χώρα σε μια αριστερά που είναι ακόμη κομμουνιστική σε όλες της τις εκφράσεις, αρχίζοντας από όσους θα έπρεπε να διαχειρίζονται την δικαιοσύνη”.

Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός στις 6 Απριλίου καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών του Μιλάνου για την έναρξη της δίκης του για το λεγόμενο “Ρούμπι Γκέιτ”. Οι δικαστικοί της ιταλικής συμπρωτεύουσας δεν αποδέχθηκαν το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του “Καβαλιέρε” να μπορέσει να αναβληθεί η ημερομηνία της πρώτης δικάσιμου.

Η ιταλική κεντροδεξιά, παρά ταύτα, θα προσπαθήσει να ευνοήσει τον ιταλό πρωθυπουργό δια της κοινοβουλευτικής οδού. Την ερχόμενη εβδομάδα η βουλή της Ρώμης αναμένεται να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να αποφανθεί άμεσα αν για την υπόθεση “Ρούμπι Καρίμα” πρέπει να θεωρηθεί αρμόδια η τακτική δικαιοσύνη ή το ειδικό “δικαστήριο υπουργών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε