Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγρια νύχτα συγκρούσεων στη Σλοβενία (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Άγρια νύχτα συγκρούσεων στη Σλοβενία (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Οι κάτοικοι του Μάριμπορ βγήκαν στους δρόμους κατά του δημάρχου της πόλης που κατηγορείται για διαφθορά. Τα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, δεν άργησαν.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες κατά του δημαρχείου και οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με δακρυγόνα. Κι ενώ πολλοί διαδηλωτές επέλεξαν να αποχωρήσουν μετά το ξέσπασμα βίας, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώνονταν συγκρούσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την πόλη. Και σε άλλες πόλεις της Σλοβενίας έγιναν διαδηλώσεις, αλλά χωρίς επεισόδια.

Η κατάσταση στο Μάριμπορ ξέφυγε από τον έλεγχο περίπου στις 7 το απόγευμα, όταν περίπου 10.000 διαδηλωτές κινήθηκαν προς το δημαρχείο και άρχισαν να το «σφυροκοπούν» πετώντας πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα απωθώντας το συγκεντρωμένο πλήθος και καλώντας τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν. Μάλιστα, χρειάστηκαν ενισχύσεις- και από αέρος με τη συνδρομή ελικοπτέρου της αστυνομίας -προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία ομάδα ταραξιών, που φέρεται να επιτέθηκε στην αστυνομία με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος και προέβησαν σε συλλήψεις, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να αντιμετωπίσουν πλήρως τις βίαιες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης, η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται κατά στις 10 χθες το βράδυ, ενώ ως τις 9 είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο UKC του Μάριμπορ εννέα άτομα, εκ των οποίων οι πέντε αστυνομικοί. Σοβαροί τραυματισμοί, πάντως, δεν υπήρξαν.


Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά στην πλατεία Τργκ Σβόμποντε. Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε διάφορα συνθήματα κατά του δημάρχου, καλώντας τον να παραιτηθεί, αλλά εκείνος έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χνάρια της Ελλάδας και η Σλοβενία – Κόβονται μισθοί και απολύσεις

Σλοβενία: Ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο

60 δισ. ευρώ το χρόνο στοιχίζει στην Ιταλία η διαφθορά

Der Spiegel: Η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε πρώην ευρωβουλευτή για διαφθορά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε