Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγριεμένοι οι Τούρκοι για την έκθεση της Ε.Ε. – Αιχμές για Κύπρο που την αποκάλεσαν “δήθεν κράτος”

Αγριεμένοι οι Τούρκοι για την έκθεση της Ε.Ε. – Αιχμές για Κύπρο που την αποκάλεσαν “δήθεν κράτος”

Απογοητευμένη δηλώνει η Άγκυρα για την Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την Τουρκία δια στόματος του αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο ίδιος δήλωσε «από ό,τι φαίνεται το γεγονός πως η έκθεση συνέπεσε με την δήθεν προεδρία ενός δήθεν κράτους που δεν αναγνωρίζουμε, συνέβαλε στο να βαρύνουν στην έκθεση τα στοιχεία που μας προκαλούν απογοήτευση».

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την έκθεση, ο Μπαγίς είπε ότι η Άγκυρα θεωρεί τις εκθέσεις προόδου της ΕΕ ως καθρέφτη για την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι φέτος ο σπασμένος καθρέφτης της ΕΕ απέχει από το να μας φωτίσει το δρόμο.

Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά μεμονωμένα περιστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται για επικίνδυνες γενικεύσεις. Οι επιδράσεις της Ελληνοκυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, δυστυχώς είχαν φέτος ως αποτέλεσμα, η ΕΕ να ρίχνει το φως όχι μπροστά μας, αλλά στα μάτια μας».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Έκθεση Προόδου του έτους 2012 αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική κρίση, να καθυστερήσει με διάφορες προφάσεις την ένταξη της Τουρκίας. Η ΕΕ, με την απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση, μπορεί να σκιάσει και τη Θετική Ατζέντα που ξεκίνησε το 2012 μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ», τόνισε ο Μπαγίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση από μια φράση του Νταβούτογλου για το Αιγαίο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε