Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

«Αγύριστο κεφάλι» η Μέρκελ, επιμένει για τους τεμπέληδες

ΦΩΤΟ REUTERS

Τι κι αν χάρηκε που πέρασε το Μεσοπρόθεσμο και οι Έλληνες θα ματώσουν; Η Άνγκελα Μερκελ δεν αλλάζει γνώμη και εξακολουθεί να πιστεύει ότι σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη «υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία».

Η άποψή της για τους… τεμπέληδες της Ευρώπης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να γίνεται στόχος επικρίσεων. Αλλά εκείνη, ως βέρα Γερμανίδα, δεν αλλάζει γνώμη έτσι εύκολα…

“Κοίταξα τους αριθμούς, ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας αλλού στην Ευρώπη να είναι πιο υψηλός από τη Γερμανία σε απόλυτους αριθμούς, όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά, τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα”, είπε η Μέρκελ.

Τον Μάιο η καγκελάριος είχε πει ότι “θα πρέπει σε κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία οι εργαζόμενοι να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, όλοι να κάνουν τις ίδιες προσπάθειες”.

Όμως, διαθέσιμα στοιχεία αντικρούουν τον ισχυρισμό ότι οι Γερμανοί εργάζονται περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους.

Ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ούτε τεμπέληδες είμαστε, ούτε περισσότερες διακοπές κάνουμε!”

Μέρκελ: Γενναία η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε