Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε απόψε στην Καμπούλ για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη κατά την οποία αναμένεται να υπογράψει μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συμφωνία θα πρέπει να καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος του 2014, οπότε και η ευθύνη για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν θα επιστρέψει στις αφγανικές δυνάμεις.

Ο Ομπάμα θα πρέπει εξάλλου να απευθυνθεί στους Αμερικανούς στις 23:30 GMT από το Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή. Η επίσκεψή του στο Αφγανιστάν συμπίπτει με την πρώτη επέτειο από την εξολόθρευση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του οποίου η παρουσία στη χώρα αυτή είχε δικαιολογήσει την εισβολή τον Οκτώβριο του 2001, ένα μήνα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναχώρησε μυστικά από την Ουάσιγκτον στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη και προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Μπαγκράμ, 50 χλμ από την Καμπούλ. Κατόπιν μετέβη με ελικόπτερο στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν λίγο μετά τις 23:00 μ.μ. τοπική ώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε