Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αίγυπτος: 17 νεκροί απο τις τελευταίες συγκρούσεις

‘Αλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών απο τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων τιτης τάξης.

‘Αλλοι 46 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός σε νοσηλευτικά ιδρύματα των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στις 16 Δεκεμβρίου μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και των διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει από τα τέλη Νοεμβρίου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν κατά του διορισμού από τον στρατό του πρωθυπουργού Καμάλ αλ Γκανζούρι, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός και υπό το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης να δοθεί τέλος στην στρατιωτική εξουσία, βάζοντας ιδιαίτερα στο στόχαστρο τον επικεφαλής του στρατού και επικεφαλής ντε φάκτο του κράτους, τον στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν νέα μεγάλη διαδήλωσης την Παρασκευή υπό το σύνθημα “Η Παρασκευή της Αποκατάστασης της Τιμής” για να ζητήσουν να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια.

Οι συγκρούσεις αυτές είναι οι πιο σοβαρές που σημειώνονται στην Αίγυπτο μετά τα βίαια επεισόδια κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, κυρίως στο Κάιρο, μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των βουλευτικών εκλογών στις 28 Νοεμβρίου.

Διαβάστε

Διαδηλωτές κατηγορούν τον στρατό για τις δολοφονίες διαδηλωτών

Σοκαριστικό βίντεο αστυνομικής βίας στο Κάιρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε