Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αίγυπτος: 5 τραυματίες από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών

Αίγυπτος: 5 τραυματίες από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ ισλαμιστών υποστηρικτών του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών έξω από τέμενος στην Αλεξάνδρεια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών επενέβη κάνοντας χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει τα βίαια επεισόδια, το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ανέφερε επίσης η κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ στην ιστοσελίδα της.

Οι συγκρούσεις με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των διαδηλωτών να πετούν πέτρες το ένα στο άλλο ξέσπασαν μπροστά από ένα μεγάλο τέμενος στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σήμερα το απόγευμα, παραμονή του δεύτερου γύρου του δημοψηφίσματος για το αμφιλεγόμενο σχέδιο Συντάγματος.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν έπειτα από σχετικό αίτημα ισλαμιστικών κινημάτων μπροστά από το τέμενος, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες.

Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών επενέβη μπαίνοντας ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα και έριξε δακρυγόνα προς την κατεύθυνση των διαδηλωτών.

Την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο μέρος, περίπου 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Αίγυπτος: Καταγγέλλουν παρατυπίες και ζητούν να γίνει από την αρχή το δημοψήφισμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε