Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ανοίγει ο δρόμος για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις – Ο στρατός διέλυσε το Κοινοβούλιο

Τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την αναστολή του Συντάγματος αποφάσισε ο στρατός της Αιγύπτου. Η νέα στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας για έξι μήνες ή ως τη διεξαγωγή εκλογών.

“Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας για μια περίοδο έξι μηνών ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών”, τονίζεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση.

Η στρατιωτική ηγεσία διέλυσε και τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πηγή του στρατού, η νέα στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να εκδώσει προειδοποίηση για οποιονδήποτε προκαλέσει “χάος και αναταραχή”. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα απαγορεύσει επίσης συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων, τις απεργίες και θα ζητήσει από όλους τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους.

Την ίδια ώρα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Σαφίκ εξέφρασε την πεποίθηση οτι ο Χ. Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ- Σέιχ ενω μίλησε και για την οικονομία της χώρας λέγοντας πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σταθερή. (Διαβάστε την είδηση)

Στο κέντρο του Καίρου η ζωή βρίσκει ξανά τους κανονικούς της ρυθμούς. Μετά απο 18 μέρες διαδηλώσεων η κυκλοφορία άρχισε ξανά στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας Ταχρίρ. (Διαβάστε την είδηση)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε