Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αίγυπτος: Οι πρώτες ταξιδιωτικές οδηγίες από Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS

Το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά κράτη καλούν τους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια στην Αίγυπτο και αν βρίσκονται ήδη εκεί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ταξιδιωτική οδηγία και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώτη η Γαλλία, κάλεσε τους υπηκόους της που βρίσκονται στην Αίγυπτο να “περιορίσουν” τις μετακινήσεις τους “στις απολύτως απαραίτητες” λόγω της κοινωνικής αναταραχής και των συγκρούσεων που σημειώνονται στη χώρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο εξέδωσαν επίσης το Βέλγιο, η Γερμανία και η Δανία που καλούν τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τις τρεις μεγάλες πόλεις, Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Σουέζ, όπου οργανώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βέλγους να μην πηγαίνουν στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, υπενθυμίζοντας ότι “τα συνήθη μέσα επικοινωνίας, όπως τα (κινητά) τηλέφωνα και το διαδίκτυο ουσιαστικά δεν λειτουργούν”. Προσθέτει πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στα παραθαλάσσια θέρετρα.

“Οι διαδηλώσεις δεν στρέφονται κατά των τουριστών”, επισημαίνει εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, συμβουλεύοντας ωστόσο τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και να παρακολουθούν με προσοχή τις ειδήσεις.

Ακολούθησαν οι ΗΠΑ, που συμβούλευσαν τους πολίτες τους να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο και αν το είχαν προγραμματίσει, να το αναβάλουν έως ότου να ηρεμήσουν τα πράγματα. Κάλεσαν επίσης τους Αμερικανούς υπηκόους που ήδη βρίσκονται στη χώρα, να μένουν στα σπίτια ή τα ξενοδοχεία τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και να μην επιχειρήσουν να μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία γιατί οι αρχές ασφαλείας ίσως έχουν αποκλείσει την περιοχή και δε θα μπορούν να περάσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε