Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίγυπτος: πυρπόλησαν αστυνομικό τμήμα οι διαδηλωτές

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Άρον, άρον αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι αστυνομικοί το κτίριο στο Σουέζ όταν κυκλώθηκε από μεγάλο πλήθος διαδηλωτών που άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά σε άλλο αστυνομικό τμήμα και απαίτησαν την απελευθέρωση συγγενών τους και διαδηλωτών που συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις.

“Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε ολόκληρη τη χώρα από την έναρξη των διαδηλώσεων, την Τρίτη”, δήλωσε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

“Το Κίνημα της 6ης Απριλίου”, το οποίο βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις, κάλεσε τους Αιγύπτιους να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η παρουσία των δυνάμεων της τάξης είναι έντονη σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, οι διαδηλωτές όμως φαίνεται ότι είχαν δώσει ραντεβού σε άλλες περιοχές …

Τροχαίο ή εκτελέσεις;

Ένας αστυνομικός και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ στο Κάϊρο εν μέσω νέων ταραχών ωστόσο οι αρχές δεν αποδίδουν το θάνατό τους σε συμπλοκές. Αξιωματούχοι λένε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκινηστικό δυστύχημα.

Άλλος επίσημος είπε ότι, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα, συνοδός, σκοτώθηκαν,αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο, κοντά στο κέντρο του Καϊρου. Στο δυστύχημα, ένας ακόμα άνδρας τραυματίσθηκε. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως και σε αντίθεση με όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει από πηγές της Ασφάλειας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

Επιστρέφει για να… διαδηλώσει ο Μπαραντέι

«Ο Μουμπάρακ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία» αποφάνθηκε ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πρώην γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

«Υπηρέτησε τη χώρα επί 30 χρόνια και είναι καιρός να αποσυρθεί», είπε ο Αιγύπτιος διαφωνών, που επιστρέφει στη χώρα για να συμμετάσχει στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε