Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αίγυπτος: Τώρα διαψεύδουν τα τεστ παρθενίας στις διαδηλώτριες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι καταγγελίες πως ο στρατός υπέβαλε σε τεστ παρθενίας τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί στις διαδηλώσεις του Μαρτίου προκάλεσε σοκ. Αιγύπτιος στρατηγός το επιβεβαίωσε στο CNN αλλά ανώτατος στρατιωτικός τον διαψεύδει.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε, επικαλούμενο Αιγύπτιο στρατηγό που διατήρησε την ανωνυμία του, ότι ο στρατός έκανε αυτά τα τεστ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ανώτατος Αιγύπτιος στρατιωτικός όμως διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, αναφέρει η κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ και προέτρεψε τα ΜΜΕ “να ελέγχουν 100 φορές την εγκυρότητα των πληροφοριών τους πριν τις δημοσιεύουν και να μην κηλιδώνουν την υπόληψη στρατιωτικών με τέτοιου είδους ανυπόστατες κατηγορίες που οδηγούν σε διάσταση το στρατό με το λαό”.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι 18 γυναίκες που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στις λαϊκές διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ ανέφεραν ότι μεταξύ των βασανιστηρίων, του ξυλοδαρμού, του ηλεκτροσόκ και άλλων που υπέστησαν υποβλήθηκαν και σε εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι παρθένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

‘Εκαναν τεστ παρθενίας σε διαδηλώτριες της Ταχρίρ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε