Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αιματηρά επεισόδια στο Μπαχρέιν – Έκλεισαν το Χρηματιστήριο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

REUTERS
Οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν θέσεις στην οικονομική περιοχή της Μανάμα και άνοιξαν τους δρόμους που είχαν αποκλείσει οι διαδηλωτές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την χώρα ο βασιλιάς Χαμάτ.
Δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπαχρέιν στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση των διαδηλωτών, κυρίως σιιτών από την κεντρική πλατεία της Μανάμα, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.
 
Οι αστυνομικοί παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα διαδηλωτών που ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα φεύγοντας από την πλατεία του Μαργαριταριού.
 
Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

 
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ανάμεσα στους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν πως το Χρηματιστήριο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά.
 
Ο μονάρχης του Μπαχρέιν έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν παίρνουν θέσεις στην οικονομική περιοχή της Μανάμα και ανοίγουν τους δρόμους που είχαν αποκλείσει οι διαδηλωτές.
 
Πυροβολισμοί ακούγονται από το σημείο που έχουν συγκεντρωθεί λίγοι διαδηλωτές. Οι περισσότεροι από αυτούς εγκατέλειψαν την συνοικία με αυτοκίνητα με τα οποία κινήθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν.
 
Ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, την ίδια ώρα που στρατιωτικά οχήματα και εκσκαφείς ανοίγουν τους δρόμους που είχαν κλείσει με αυτοσχέδια οδοφράγματα οι διαδηλωτές, επιτρέποντας την πρόσβαση στην συνοικία αυτή στην οποία έχουν την έδρα τους πολλές διεθνείς τράπεζες και πολυεθνικές εταιρίες.
 
Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Μπαχρέιν έδιωξαν με την βία τους διαδηλωτές από την πλατεία του Μαργαριταριού, της οποίας είχαν τον έλεγχο εδώ και περίπου ένα μήνα.

 

 
Ο επικεφαλής της σιιτικής αντιπολίτευσης σεΐχης Αλί Σαλμάν τόνισε πως το καθεστώς του Μπαχρέιν συμπεριφέρεται όπως ο Μουάμαρ Καντάφι, αντιμετωπίζοντας με “με εξαιρετική ωμότητα” τον λαό του.
 
“Καλούμε τους γιους μας να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας και να σώσουν τη ζωή τους”, τόνισε σε συνέντευξή του στο αλ Τζαζίρα. “Τονίζουμε τον ειρηνικό χαρακτήρα της εξέγερσής μας”, πρόσθεσε ο Σαλμάν.
 
Τέλος, ο ίδιος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη “να επέμβουν για να προστατεύσουν τους πολίτες από τις δυνάμεις που τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι εχθροί”.
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε