Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αιματηρές συγκρούσεις με νεκρούς στο Σούδαν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από την αρχή του χρόνου έχουν πεθάνει σε συγκρούσεις πάνω από 140 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 24 άτομα έχασαν την ζωή τους αυτή την εβδομάδα κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μελών αντιπάλων φυλών στο κρατίδιο Τζόγκλει του Νότιου Σουδάν,ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οργανώσεις αρωγής εκτιμούν ότι περί τα 2.500 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ φυλών από την αρχή του περασμένου χρόνου,κυρίως στο κρατίδιο Τζόνγκλει,που απειλούν την σταθερότητα στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.Στο ίδιο διάστημα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πάνω από 350.000 άτομα.Το κυνήγι των ζώων και οι επιθέσεις αντιποίνων είναι από τις κυριότερες αιτίες των φυλετικών συγκρούσεων.

Ο μεγάλος αριθμός νεκρών από τις πρόσφατες συγκρούσεις και η στοχοποίηση γυναικών και παιδιών,έχει προκαλέσει κατηγορίες για εμπλοκή πολιτικών.

Πάνω από 140 άτομα έχασαν την ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ μελών αντιπάλων φυλών από την αρχή του έτους στο κρατίδιο Ουαράπ της αφρικανικής χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε