Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν. 95 νεκροί

Μέσα στα ερείπια ψάχνουν για ζωντανούς και νεκρούς. ΦΩΤΟ REUTERS
Μέσα στα ερείπια ψάχνουν για ζωντανούς και νεκρούς. ΦΩΤΟ REUTERS

 

95 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την βομβιστική επίθεση με στόχο το κοινό που παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ σε χωριό του Πακιστάν.

 

Ανάμεσα στα θύματα είναι αρκετές γυναίκες και πολλά παιδιά.
 
Στην επίθεση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή στο χωριό Σαχ Χασάν Χαν, περίπου 30 χλμ. από την πόλη Λάκι Μαρουάτ, τραυματίστηκαν άλλοι 100 άνθρωποι.
 
Ο Μοχάμαντ Αγιούμπ Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε το γεμάτο εκρηκτικά όχημα που οδηγούσε κοντά στο γήπεδο όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
 
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγόρησαν για την ενέργεια “ισλαμιστές εξτρεμιστές”. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
 
Κάτοικοι της πόλης Λάκι Μαρουάτ εκτίμησαν ότι η βομβιστική επίθεση ενδέχεται να αποτελεί αντίποινα για τις προσπάθειες εκδίωξης των Ταλιμπάν από την περιοχή που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα.
 
Τουλάχιστον οκτώ κατοικίες και τρία καταστήματα κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν από την έκρηξη.
 
Η περιοχή βρίσκονται κοντά στο Νότιο Ουαζιριστάν, την ημιαυτόνομη ζώνη των φυλών όπου άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικών σωμάτων διεξάγουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον εξτρεμιστών από τα μέσα Οκτωβρίου. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι στις επιχειρήσεις αυτές έχουν βρει το θάνατο “τουλάχιστον 600 εξτρεμιστές”.
 
Σε “εξτρεμιστές” αποδίδονται όμως από τις αρχές και οι συχνές επιθέσεις εναντίον πολιτικών, κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων τις τελευταίες 10 εβδομάδες, με επίσης περίπου 600 θύματα.

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την βομβιστική επίθεση στο Καράτσι, όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε