Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της ομηρείας στο Τελ Αβίβ

Οπλισμένος με ένα ψεύτικο πιστόλι και ένα μαχαίρι, Παλαιστίνιος εισέβαλε και επιχείρησε να κρατήσει ομήρους στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ.

Ύστερα από σχεδόν δυο ώρες, ο δράστης εξουδετερώθηκε και ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τον 28χρονο Παλαιστίνιο Ναντίμ Ινγιάζ κάτοικο Ραμάλας, που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μόλις εισήλθε στη πρεσβεία έβγαλε τα ρούχα του.

Ο άνδρας, που τόνισε πως είναι Παλαιστίνιος, ανέβηκε στον πρώτο όροφο της πρεσβείας και εισέβαλε μέσα στο κτίριο αφού έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου. Έφερε μαζί του ένα μαχαίρι, ένα μπιτόνι και ένα πιστόλι, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτικο, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εισβολέας άρχισε να φωνάζει πως ζητάει πολιτικό άσυλο και επιχείρησε να κρατήσει ως όμηρο τον υποπρόξενο, προτού εξουδετερωθεί από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της πρεσβείας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, αφού το 2006 είχε εισέλθει στην βρετανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει, με ένα πλαστικό πιστόλι εάν δεν του παρεχόταν πολιτικό άσυλο στην Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε