Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Αισιόδοξη” δηλώνει η Λαγκάρντ

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών  που πραγματοποιεί παγκόσμια περιοδεία για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε σήμερα “πολύ αισιόδοξη” κατά την σύντομη παραμονή της στη Σαουδική Αραβία μετά την επίσκεψή της στην Κίνα.

“Είμαι πολύ αισιόδοξη” , δήλωσε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στην Τζέντα ,οικονομική πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, πρώτη εξαγωγέα παγκοσμίως σε αργό πετρέλαιο.

Η υπουργός που έγινε δεκτή από τον σαουδάραβα μονάρχη Αμπντάλα δήλωσε “ικανοποιημένη” από την “θετική συζήτηση” που είχε και με τον σαουδάραβα ομόλογό της, Ιμπραήμ Ασάφ.

“Η κ. Λαγκάρντ είναι πολύ ικανή και είναι γνωστή ως υπουργός Οικονομικών με πολλές επιτυχίες” δήλωσε στον Τύπο ο κ. Ασαφ και πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να επιλέξουμε το πρόσωπο που αρμόζει” για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ “χωρίς να λάβουμε υπόψη μας την εθνικότητά του, τη γλώσσα που μιλά ή τη χώρα απ όπου προέρχεται”.

“Η διαδικασία θα πρέπει να είναι ανοικτή και διαφανής” τόνισε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε:”Είμαι πολύ ικανοποιημένη καί έρχομαι από την Κίνα με πολύ θετικό πνεύμα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε