Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Αιθιοπία: Ελεύθεροι οι δυο σουηδοί δημοσιογράφοι μετά από 14 μήνες

Αιθιοπία: Ελεύθεροι οι δυο σουηδοί δημοσιογράφοι μετά από 14 μήνες

Οι δύο σουηδοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν επί 14 μήνες στην Αιθιοπία επειδή φέρονται να βοήθησαν μια παράνομη ανταρτική οργάνωση, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ο Ντίνα Μούφτι δεν διευκρίνισε πού βρίσκονται τώρα οι δύο δημοσιογράφοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους δόθηκε προεδρική χάρη με την ευκαιρία του αιθιοπικού νέου έτους, που εορτάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Ναι, αφέθηκαν ελεύθεροι», δήλωσε ο Μούφτι όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για την τύχη του ρεπόρτερ Μάρτιν Σίμπιε και του φωτογράφου Γιόχαν Πέρσον, που συνελήφθησαν από τον Ιούλιο του 2011 μαζί με μαχητές της ανταρτικής οργάνωσης Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο Ογκαντέν αφού είχαν μπει στη χώρα από τη γειτονική Σομαλία και τον Δεκέμβριο καταδικάστηκαν σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Μια συνέντευξη Τύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα σχετικά με τις λεπτομέρειες της προεδρικής χάρης που δόθηκε συνολικά σε 2.000 ανθρώπους.

Κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της, ότι ο πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουι, που πέθανε στα μέσα Αυγούστου, «είχε εγκρίνει την απελευθέρωση των δύο σουηδών δημοσιογράφων προτού νοσηλευθεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε