Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αιθιοπία: Ληστές σκότωσαν Αυστριακό τουρίστα

Αιθιοπία: Ληστές σκότωσαν Αυστριακό τουρίστα

Ένας 27χρονος Αυστριακός σκοτώθηκε χθες το πρωί στην Αιθιοπία, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας ληστείας σε βάρος του ιδίου και των συνταξιδιωτών του.

Ο άτυχος άνδρας και τρεις συμπατριώτες του έκαναν ράφτινγκ στον ποταμό του Γαλάζιου Νείλου στην Αιθιοπία, όταν σημειώθηκε η επίθεση, περίπου 570 χλμ. από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, στην απομακρυσμένη κομητεία Μπαχίρ Νταρ.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στους άνδρες, ενώ κατασκήνωναν στην όχθη, όπως είπε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Βάις.
 
Συνολικά στο ταξίδι αυτό λάμβαναν μέρος δέκα Αυστριακοί υπήκοοι. Οι επιζήσαντες ειδοποίησαν την πρεσβεία της Αυστρίας με δορυφορικό τηλέφωνο για το μοιραίο επεισόδιο. Ο ένοπλος που τον σκότωσε δεν εντοπίστηκε από ένα απόσπασμα έρευνας. Οι τρεις συμπατριώτες του θύματος δεν υπέστησαν τραυματισμούς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες της ληστείας αιφνιδίασαν τους ράφτερς τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Το Νοέμβριο, το ΥΠΕΞ της Αυστρίας είχε εκδώσει μια ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας για τους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αιθιοπία, καθώς και τον κίνδυνο απαγωγών σε μερικές περιοχές των συνόρων, αλλά χωρίς να αναφέρεται στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Πέντε Ευρωπαίοι, περιλαμβανομένου ενός Αυστριακού, είχαν σκοτωθεί την 17η Ιανουαρίου 2012 στην περιοχή Αφάρ, στη βόρεια Αιθιοπία, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία και με την Ερυθραία, όταν ένα γκρουπ τουριστών είχε δεχθεί επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε