Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αϊτή: Φόβοι πως η χολέρα θα επεκταθεί και στην πρωτεύουσα – Αυξήθηκαν κατά 8 οι νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Απαισιόδοξος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την κατάσταση στην Αϊτή, προειδοποιεί ότι η επιδημία της χολέρας ούτε έχει φτάσει στην κορύφωσή της ούτε έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ακόμη οκτώ άνθρωποι υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 292. Παράλληλα, αυξήθηκαν και τα κρούσματα, καθώς ακόμη 535 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, με το σύνολό τους να φτάνει στους 4.147. «Δεν πιστεύω ότι η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε σε δημοσιογράφους η γιατρός Κλερ-Λιζ Σενιά, συντονίστρια της ειδικής ομάδας για την καταπολέμηση της χολέρας στους κόλπους του ΠΟΥ.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Έχουμε μια σοβαρή επιδημία χολέρας στην Αϊτή», είπε. Ο ΠΟΥ συστήνει στις αρχές να προετοιμάζονται για »το χειρότερο σενάριο», δηλαδή την πιθανότητα να δουν το βακτήριο να προσβάλει ανθρώπους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαμένουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς μετά τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 250.000 ανθρώπων.

Πάντως, η Σενιά υπογράμμισε ότι το ποσοστό θνησιμότητας έχει μειωθεί σε 7,7% από 10% που ήταν στην αρχή της επιδημίας. «Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί το σύστημα. Είναι μια θετική ένδειξη», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε