Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αϊτή: Κυανόκρανοι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών

REUTERS
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αϊτή μετά τις συγκρούσεις μεταξύ κυανόκρανων και διαδηλωτών με αφορμή την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ παραδέχτηκε ότι άνδρες του πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες, αλλά σε νόμιμη άμυνα, εναντίον του πλήθους.
 
Το πτώμα ενός 20χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κυανόκρανων, βρέθηκε μπροστά από μια βάση της Αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή (Minustah), στο Καρτιέ Μορέν, ένα προάστιο του Καπ Αϊτιέν, στα βόρεια της χώρας, όπως ανέφερε ο ειρηνοδίκης Μπιμπς Νοέλ.
 
Η βάση, όπου στεγάζονται οι Χιλιανοί κυανόκρανοι, βρισκόταν στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών του ΟΗΕ. “Αρχικά (οι κυανόκρανοι) πυροβόλησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και στη συνέχεια έχω την εντύπωση ότι πυροβόλησαν στο ύψος του ανθρώπου”, πρόσθεσε ο ειρηνοδίκης.
 
Ο νεαρός δέχτηκε μια σφαίρα στην πλάτη, διευκρίνισε ο Νοέλ, σημειώνοντας ότι οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τα άρματα του ΟΗΕ, εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον τους.
 
“Πρόκειται για ένα διαδηλωτή που έφερε όπλο και πυροβόλησε εναντίον ενός στρατιώτη και ο στρατιώτης απάντησε, σε νόμιμη άμυνα”, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Minustah, Βιτσέντζο Πουλιέζε. “Ο στρατιώτης δεν τραυματίστηκε”, διευκρίνισε.
 
Αστυνομική πηγή είπε ότι άλλος ένας νέος άνδρας σκοτώθηκε από σφαίρες σε δρόμο του Καπ Αϊτιέν, επίσης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες του ΟΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε