Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ακόμα να συνέλθει η Νεα Υόρκη από την φωτογραφία της New York Post!

Ακόμα να συνέλθει η Νεα Υόρκη από την φωτογραφία της New York Post!

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν εναντίον ενός νεοϋορκέζου επειδή έσπρωξε έναν 58χρονο στις ράγες του τρένου, γεγονός που προκάλεσε σοκ στους αυτόπτες μάρτυρες και ερωτήματα για το γιατί κανένας δεν έσπευσε να βοηθήσει, ενώ παράλληλα στο μάτι του κυκλώνα μπήκε η ταμπλόιντ New York Post που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία.

Ο 30χρονος Ναϊμ Ντέιβις κρατείται χωρίς δικαίωμα εγγύησης μέχρι να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου.

Το περιστατικό της Δευτέρας, το οποίο έχει απαθανιστεί από τον φωτογραφικό φακό, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Νέας Υόρκης που μετακινούνται με τον υπόγειο και συχνά σπρώχνονται μέσα στην πολυκοσμία από αγνώστους στην αποβάθρα.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με τον υπόγειο.

Ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζει τον Ντέιβις και τον Χαν να διαπληκτίζονται προτού ο τελευταίος πέσει στις ράγες.
“Μου επιτέθηκε πρώτος. Με άρπαξε”, είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Ντέιβις την ώρα που μεταφερόταν στη φυλακή.
Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού PIX11, ρώτησε τον Ντέιβις αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Χαν κι εκείνος απάντησε αρνητικά.

Η οικογένεια του Χαν τον περιγράφει ως στοργικό πατέρα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα πριν από 25 χρόνια σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

“Ο πατέρας μου υπήρξε πάντα ο άνθρωπος που κυνηγούσε το αμερικανικό όνειρο. Ειλικρινά μου επέβαλε την εκπαίδευση κι ήταν πάντα παρών για μένα. Είναι τραγικό το ότι έφυγε κι ακόμη δεν το πιστεύω”, είπε στους δημοσιογράφους η 20χρονη φοιτήτρια, κόρη του θύματος Άσλεϊ Χαν.
Με κατεβασμένο το κεφάλι και μιλώντας χαμηλόφωνα, η σύζυγος του Χαν ευχαρίστησε όσους τής στάθηκαν και ζήτησε από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας.
“Αυτή τη στιγμή πενθούμε γιατί χάσαμε έναν σύζυγο κι έναν πατέρα”, είπε η Σερίμ Χαν.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε τις φωτογραφίες του Χαν πεσμένου στις ράγες του τρένου δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει.
Ο Ρ. Όμαρ Αμπάσι, φωτογράφος-συνεργάτης της ταμπλόιντ New York Post, είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας και ότι ο ίδιος βρισκόταν πολύ μακριά.
Δευτερόλεπτα αργότερα το τρένο παρέσυρε και σκότωσε τον Χαν.

Η Post έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο εξαιτίας των προκλητικών τίτλων και ρεπορτάζ της. Την Τρίτη, προκάλεσε την έκρηξη οργής του αναγνωστικού της κοινού όταν δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της μία από τις φωτογραφίες του Αμπάσι.
Υπό τον τίτλο “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ”, η φωτογραφία απεικόνιζε τον Χαν να προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του τρένου τη στιγμή που αυτό πλησίαζε.
Ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα περιγράφοντας το περιστατικό ως “μία από τις φρικτότερες σκηνές που έχω δει, να παρακολουθώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Το θλιβερό έιναι ότι υπήρχε κόσμος κοντά στο θύμα, που παρακολουθούσε και δεν έκανε τίποτα. Μπορείτε να το δείτε αυτό στις φωτογραφίες”.
Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας Τέρενς Λεγκρί υπέστη σοκ και νοσηλεύτηκε μετά το επεισόδιο, έγραψε η New York Daily News.
Ο Λεγκρί ο οποίος είδε τον Χαν από την θέση του οδηγού της αμαξοστοιχίας είπε στην Daily News ότι παρατήρησε κάποιους ανθρώπους στην αποβάθρα που κουνούσαν τα χέρια τους για να τον προειδοποιήσουν και είπε ότι τράβηξε τον μοχλό του φρένου για έκτακτες περιπτώσεις όταν διέκρινε τον Χαν στις ράγες.
Η κριτική εναντίον του Αμπάσι και της εφημερίδας ήταν διάχυτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
“Ως συνήθως, τίποτα άλλο παρά αηδία για την NY Post – να εξαργυρώνει τον θάνατο ενός πολίτη στον υπόγειο με ανατριχιαστικό τίτλο και φωτογραφία”, ανέφερε ένας νεοϋορκέζος στο Twitter.
Κάποιος άλλος νεοϋορκέζος έγραψε επίσης στο Twitter, “Στ΄αλήθεια δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά την NYPost ή να επισκεφθώ ξανά την ιστοσελίδα της. Αυτό είναι απολύτως αηδιαστικό και με κάνει να ανατριχιάζω”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος από φωτογραφία της New York Post με άνδρα να πεθαίνει στις ράγες του Μετρό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε