Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ακόμη 77 νεκροί από την έκρηξη του Μεράπι

REUTERS

Νεότερος απολογισμός από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία ανεβάζει στους 77 τον αριθμό των νεκρών.

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 156 τραυματίστηκαν σοβαρά από τη νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι, στην Ινδονησία.
 
Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη της Πέμπτης έφτασε τους 77 και από την πρώτη έκρηξη στις 26 Οκτωβρίου ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 120 νεκρούς. Η αστυνομία όμως εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
 
“Εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχουμε πρόσβαση διότι έχουν καλυφθεί από ηφαιστειακή στάχτη”, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ένας γιατρός.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV μεταδίδει εικόνες κατοίκων και διασωστών που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή, καθώς στρατιώτες και αστυνομικοί απεγκλωβίζουν τραυματίες από τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του ηφαιστείου.
 
Λόγω της νέας έκρηξης του ηφαιστείου έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης Γιογιακάρτα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.
 
Ηφαιστειολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκρηξη που έχει γίνει στο ηφαίστειο Μεράπι τα τελευταία 100 χρόνια.

Συνολικά, 166.556 άτομα έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία, διοικητικά κτίρια, καθώς και στο στάδιο της Γιογκιακάρτα, το οποίο χωράει 30.000 ανθρώπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε