Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα στο Μεξικό – Βρέθηκε γυναίκα αποκεφαλισμένη

ΦΩΤΟ REUTERS

Το αποκεφαλισμένο πτώμα συνοδευόταν από ένα σημείωμα, χαρακτηριστικό των άγραφων κανόνων που διέπουν «τον πόλεμο των καρτέλ» που μαστίζουν τη χώρα.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στη Σιουδάδ Χουάρες, πόλη όπου η εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά υψηλή σε σχέση με όλες τις άλλες μεξικανικές πόλεις.

Το κεφάλι βρισκόταν, καλυμμένο, δίπλα στο πτώμα της και εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε κατοικημένη περιοχή της πόλης των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με το Τέξας και “βλέπει” το Ελ Πάσο, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία που όμως δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του σημειώματος.

Στο Μεξικό ο αποκεφαλισμός των πτωμάτων, που γενικώς ανήκουν σε άνδρες, αποτελεί μέρος των βιαιοτήτων και των σκληρών μαχών μεταξύ των διακινητών ναρκωτικών που ερίζουν για τον έλεγχο των δρόμων που οδηγούν προς τις μεγάλες αμερικανικές αγορές.

Αφότου ανέλαβε την προεδρία, το 2006, ο Φελίπε Καλντερόν, 28 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες των καρτέλ. Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει κινητοποιήσει 50 χιλιάδες πολιτοφύλακες που βοηθούν την αστυνομία στην μέχρι τώρα απελπισμένη προσπάθειά τους να ελέγξουν τους διακινητές ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε