Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ακόμη μια δραματική έκκληση για το Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι πολίτες του Πακιστάν χρειάζονται επείγουσα βοήθεια και ο ΟΗΕ κάνει συνεχείς εκκλήσεις στη διεθνή κοινότητα.

Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν έκκληση στις κυβερνήσεις όλων των χωρών να διαθέσουν τουλάχιστον 40 ελικόπτερα που θα μπορούσαν να μεταφέρουν επείγουσα βοήθεια για περίπου 800 χιλιάδες άστεγους πολίτες στο Πακιστάν που έχει πληγεί από μεγάλης έκτασης πλημμύρες.

Οι πολίτες μπορούν να βοηθηθούν μόνο από αέρος καθότι οι περιοχές όπου μένουν έχουν πλημμυρίσει και αδύνατη η πρόσβαση από εδάφους.

«Αυτές οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και χρειάζονται εξαιρετικές προσπάθειες από τη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας» ανέφερε ο Τζον Χολμς αρμόδιος στα Ηνωμένα Έθνη για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και συντονιστής της αποστολής έκτακτης βοήθειας εκ μέρους του Οργανισμού.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 40 ελικόπτερα που θα εργάζονται συνεχώς για να προσεγγίσουν έναν τεράστιο αριθμό απελπισμένων πολιτών ώστε να τους παράσχουν βοήθεια» ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο του Πακιστάν καθώς και στις νότιες επαρχίες του Πουντζάμπ και του Σιντρ τα νερά από τις πλημμύρες και η υπερχείλιση του ποταμού Ιντού παρεμποδίζουν τελείως την πρόσβαση από εδάφους των ανθρωπιστικών οργανώσεων που μεταφέρουν βοήθεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε