Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις κεντρικές ΗΠΑ

Πτήσεις ακυρώθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης καταστράφηκε καθώς οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ισχυρή θύελλα, που συνοδεύτηκε από ανέμους που είχαν την ένταση ενός τυφώνα, προκάλεσε την ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο, ενώ διεκόπησαν και τα δρομολόγια πλοίων στις Μεγάλες Λίμνες. Εκτός από τις ακυρώσεις πτήσεων, σε αρκετές αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις περίπου 30 λεπτών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει επίσης για τον κίνδυνο να προκληθούν ανεμοστρόβιλοι σε αρκετές πολιτείες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπως στο Ιλινόι, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μίσιγκαν, το Οχάιο και το Ουισκόνσιν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνεμοι που έπνεαν σε αρκετές περιοχές ήταν συγκρίσιμοι με τυφώνα της κατηγορίας 2 ή 3, στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ξεριζώθηκαν δέντρα και έγιναν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ βελτίωση του καιρού δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε