Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ακρωτηρίασαν μοντέλο – Έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ από ταμπόν

Ακρωτηρίασαν μοντέλο – Έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ από ταμπόν

Μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού, η 29χρονη Lauren Wasser κινδυνεύει να χάσει και το αριστερό της πόδι μετά το σύνδρομο τοξικού σοκ που έπαθε από ταμπόν.

Η περιπέτεια του 29χρονου μοντέλου ξεκίνησε πίσω στο 2012 όταν έπαθε τοξικό σοκ από ταμπόν. Η Lauren αποκάλυψε ότι αναπόφευκτα θα χάσει και το άλλο της πόδι. Μίλησε ανοιχτά για να προειδοποιήσει άλλες γυναίκες για τους κινδύνου της λοίμωξης.

https://www.instagram.com/p/BVsOJPiBHtK/?taken-by=theimpossiblemuse

Αρχικά είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να υποστεί καρδιακή προσβολή και να τη βάσουν σε μηχάνημα υποστήριξης ζωής. Η γάγγραινα είχε αρχίσει να “κατατρώει” τα πόδια της με αποτέλεσμα οι γιατροί να ακρωτηριάσουν το δεξί της πόδι και τα δάχτυλα του αριστερού της ποδιού.

https://www.instagram.com/p/BUW-5M1hKw7/?taken-by=theimpossiblemuse

Η προειδοποίηση σε γυναίκες για τους κινδύνους

Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού και προειδοποιεί τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τα ταμπόν. “Το αριστερό μου πόδι δεν έχει δάχτυλα και φτέρνα και έχει ανοιχτό έλκος. Υποφέρω από τον πόνο καθημερινά”.

https://www.instagram.com/p/BbKzqcYBmNN/?taken-by=theimpossiblemuse

Το σώμα της Lauren παράγει ασβέστιο που προκάλεσε την ανάπτυξη οστών στο πόδι της καθώς ο εγκέφαλός της έδινε εντολή να ξαναβγούν τα κομμένα δάχτυλα. Χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να κοπεί το κόκκαλο. Είναι αφόρητο πλέον το να περπατήσει. Δεν μπορεί επίσης να βρέξει το πόδι της λόγω του ανοιχτού έκλους. Κάτι που είναι δύσκολο για το μοντέλο που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/Ba4i2AzhVQk/?taken-by=theimpossiblemuse

“Σε λίγους μήνες αναπόφευκτα θα μου ακρωτηριάσουν και το άλλο πόδι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω ώστε να μη συμβεί σε άλλους”. Το 29χρονο μοντέλο πρωθεί νομοθεσία που παροτρύνει τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας να βοηθήσουν στη δοκιμή προϊόντων γυναικείας υγιεινής ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλή.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις