Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Αξιολύπητη η κοινή εμφάνιση Μέρκελ-Σαρκοζί»

Κόλαφος για την Άνγκελα Μέρκελ και την απόφασή της να στηρίξει την υποψηφιότητα Σαρκοζί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές (πριν καν αυτός την ανακοινώσει) ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ένας από τους ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή, χαρακτήρισε «μάλλον αξιολύπητη» την κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσαν οι Μερκοζί μετά τη συνάντησή τους, στο Παρίσι.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή η διπλή συνέντευξη (. . .) βοήθησε αληθινά το Γάλλο πρόεδρο στην εκστρατεία του», εξήγησε ο Γκάμπριελ στη σελίδα του στο Facebook.

«Η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί επιδαψίλευσαν πολιτικές κολακείες στους Γερμανούς και στους Γάλλους αντί να θίξουν επί της ουσίας τα επείγοντα ζητήματα: «τη δημιουργία ανάπτυξης για να βγουν τα κράτη από το φαύλο κύκλο του χρέους, το να δημιουργηθεί μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική».


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Μπούντεσταγκ Γιούργκεν Τρίτιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, εκτίμησε από την πλευρά του ότι υποστηρίζοντας έναν πρόεδρο ο οποίος «βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο» η Άνγκελα Μέρκελ πλήττει τις γαλλογερμανικές σχέσεις.

Ο Τρίτιν τόνισε πως δίνοντας κοινή συνέντευξη με το Νικολά Σαρκοζί και ταυτόχρονα αρνούμενη να συναντηθεί με το σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ, η Μέρκελ «υπερέβη την ουδετερότητα που οφείλει να επιδεικνύει επίσημα ως καγκελάριος».


«Δεν είναι κατανοητό το πώς μια «διακυβερνητική διάσκεψη μπόρεσε να μετατραπεί σε μια εκδήλωση υποστήριξης σε μια προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα σε συντηρητικούς πολιτικούς ηγέτες», πρόσθεσε.

«Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα», είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με το Γάλλο πρόεδρο. «Είναι φυσιολογικό να στηρίζουμε τα φιλικά κόμματα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα χρεοκοπούμε μόνο εσωτερικά και όχι εξωτερικά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε