Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αξιωματικός του στρατού ένας από τους κουκουλοφόρους της επίθεσης σε πανεπιστήμιο

Φωτογραφία από της ζημιές της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Βρήκαν στην κατοχή του φυλλάδια του ΕΛΑΜ, της χρυσής αυγής και μαύρη κουκούλα. Προηγούμενες κατηγορίες: Οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, επίθεση προς πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης κ.α
Χειροπέδες σε Αξιωματικό(Ανθυπίλαρχο) της Εθνικής Φρουράς πέρασε χθες η αστυνομία Κύπρου, σε σχέση με την πρωτοφανή επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, στο σπίτι του Αξιωματικού εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων και μεγάλος αριθμός φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής αλλά και του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ).

 

Τα στοιχεία που εξασφάλισε το Sigmalive, καταδεικνύουν ότι την πλάτη του συγκεκριμένου υπόπτου βαραίνουν άλλες δέκα προηγούμενες σοβαρές κατηγορίες.
 
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ είχε δηλώσει χθες το πρωί στο Sigmalive ότι “δεν έχει καμία εμπλοκή” στην υπόθεση, ενώ έκαναν λόγο για “προσπάθεια κάποιων να στρέψουν τα βλέμματα στο ΕΛΑΜ με σκοπό να το πλήξουν”.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πηγές, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος εν ενεργεία μόνιμου Ανθυπίλαρχου (Ανθυπολοχαγού) των τεθωρακισμένων, τον οποίο βαραίνουν δέκα κατηγορίες, από άλλα περιστατικά, εκ των οποίων οι σπουδαιότερες είναι κλοπή, παράνομη οπλοφορία, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, επίθεση προς πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κατοχή πέντε συσκευών σπρέι που εκπέμπουν επιβλαβή για τον άνθρωπο αέρια.
 
Ο προαναφερόμενος αξιωματικός συνελήφθη και μεταφέρθηκε για προσωποκράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας για την υπόθεση των επιθέσεων στο Πανεπιστήμιο. Το παραπάνω συμβάν έλαβε χώρα μεταξύ 00:30 και 02:30 της 7ης Δεκεμβρίου του 2011. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν μια μαύρη κουκούλα, μεγάλος αριθμός φύλλων της χρυσής αυγής και φυλλάδια του ΕΛΑΜ.
 
Εν τω μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, επιβεβαίωσε πλήρως την είδηση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε συλληφθεί έξω από το Προεδρικό στις 13 Ιουλίου και έφερε μαχαίρι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πνέει τα μένεα κατά του εν λόγω αξιωματικού και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.
 
 

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανής επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε