Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αξιωματούχος του Πενταγώνου προβλέπει το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα

Αξιωματούχος του Πενταγώνου προβλέπει το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα

Αξιωματούχος του Πενταγώνου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο τέλος του πολέμου των ΗΠΑ κατά της αλ Κάιντα, ο οποίος άρχισε αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει στο 12ο χρόνο του πολέμου τους κατά της αλ Κάιντα, “πρέπει να αναρωτηθούμε: πως θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος;”, δήλωσε ο Τζεχ Τζόνσον, σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα, σε ομιλία του στην Οξφόρδη.

“Θα έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο όταν οι επικεφαλής και τα στελέχη της αλ Κάιντα θα έχουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό σκοτωθεί ή συλληφθεί που δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σημαντική επίθεση κατά των ΗΠΑ”, επισήμανε ο Τζόνσον, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα.

“Εκείνη τη στιγμή θα μπορούμε να πούμε πως οι ενέργειες μας δεν αναφέρονται πλέον ως ‘ένοπλος αγώνας’ κατά της αλ Κάιντα και των συνεργατών της”, πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε τέλος πως η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, στοχεύοντας μεμονωμένα άτομα που άνηκαν κάποτε στην αλ Κάιντα ή σε άλλες οργανώσεις που δεν συνδέονται με αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε