Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ακύρωση της απόφασης για Τιμοσένκο ζήτησαν οι δικηγόροι της

Ακύρωση της απόφασης για Τιμοσένκο ζήτησαν οι δικηγόροι της

Την ακύρωση της καταδίκης της Γιούλιας Τιμόσενκο σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας ζήτησαν σήμερα από το εφετείο στο οποίο έχει προσφύγει οι δικηγόροι της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο δικαστής ζήτησε την παύση της εξέτασης της υπόθεσης ως την Τρίτη.

Η εισαγγελία επέμεινε ότι η Τιμόσενκο έβλαψε το κράτος συνάπτοντας μια επιζήμια για την Ουκρανία συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου με τη Ρωσία.

Οι δικηγόροι της επιχειρηματολόγησαν ότι η συμφωνία αυτή που συνήφθη με τη Μόσχα το 2009 όταν η Τιμόσενκο ήταν πρωθυπουργός συνιστά μια πολιτική πράξη κι όχι μια εγκληματική ενέργεια.

Η εισαγγελία σημείωσε ότι τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί κατά τη δίκη της πέρυσι αποδεικνύουν την κατηγορία ότι προκάλεσε τεράστια ζημιά στο ουκρανικό κράτος.

Η επταετής κάθειρξη που επιβλήθηκε στην Τιμόσενκο τον περσινό Οκτώβριο έγινε αντικείμενο διεθνών επικρίσεων και προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Καθώς η Τιμοσένκο νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο στο Χάρκοβο λόγω προβλημάτων που παρουσιάζει στη μέση, η εξέταση της προσφυγής της στο εφετείο του Κιέβου είχε αναβληθεί αρκετές φορές, αλλά ξεκίνησε σήμερα μετά τη δήλωση των δικηγόρων της ότι η ίδια ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς αυτή να είναι παρούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, το εφετείο ανακοίνωσε παύση της εξέτασης της υπόθεσης ως την Τρίτη.

Διαβάστε

Στις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη της Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε