Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλ Ζαουάρχι: Έκκληση προς μουσουλμάνους για απαγωγές δυτικών

Αλ Ζαουάρχι: Έκκληση προς μουσουλμάνους για απαγωγές δυτικών

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, κάλεσε τους απανταχού μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές Δυτικών, να προσχωρήσουν στις τάξεις των ανταρτών στη Συρία και να εγγυηθούν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, το οποίο επικαλείται το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι τονίζει στο μήνυμά του: “επιδιώκουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ, να παροτρύνουμε τους μουσουλμάνους να προβούν σε απαγωγές πολιτών των χωρών οι οποίες πολεμούν τους μουσουλμάνους”. Ταυτόχρονα εκφράζει την ικανοποίησή του για την απαγωγή πέρυσι στο Πακιστάν του 71χρονου Αμερικανού Γουόρεν Γουάινστάιν, εργαζομένου σε οργάνωση αρωγής.

Στο ίδιο μήνυμα ο ηγέτης της αλ Κάιντα κάλεσε τους Αιγυπτίους να «ολοκληρώσουν» την επανάσταση, όπως αναφέρει την Παρασκευή, η αμερικανική κεντρική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, αλλά μόλις έχει αρχίσει», λέει ο αλ- Ζαουάχρι ξεκινώντας το βίντεο καλώντας «όλους τους ειλικρινείς πολίτες της Αιγύπτου» να «διεξαγάγουν μια εκστρατεία σε επίπεδο βάσης για να οδηγήσουν προς τα εμπρός, την επανάσταση, η οποία ματαιώθηκε».

«Η επανάσταση στην Αίγυπτο θα πρέπει να συνεχιστεί και η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να θυσιαστεί για να πάρει αυτό που θέλει και να σκίσει τα χέρια των διεφθαρμένων, για την αξιοπρέπεια και την τιμή της Αιγύπτου», αναφέρει.

Ο αλ-Ζαουάχρι κάλεσε τους Αιγύπτιους να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις κατά της ισραηλινής πρεσβείας και να εναντιωθούν στην εξομάλυνση των σχέσεων και την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, όπως και «στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και τον αποκλεισμό της Γάζας ».

Ο αλ-Ζαουάχρι τάσσεται κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι τον οποίο περιγράφει ως πρόεδρο χωρίς αρμοδιότητες και θέτει ζητήματα όπως η «τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης» και ο ισλαμικός νόμος Σαρία.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κάλεσε επίσης όλους του ομόθρησκούς του σκοτώσουν πολίτες των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο με τους μουσουλμάνους.
«Ο κρατούμενος Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν δεν θα κυκλοφορήσει ελεύθερος αν δεν γίνει δια της βίας, η οποία είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν», προσθέτει, αναφερόμενος στους δυτικούς.

Ο Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν ο αποκαλούμενος «τυφλός σεΐχης», που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για συνωμοσία για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, είναι Αιγύπτιος και θεωρείται ο εγκέφαλος της πρώτης επίθεσης εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, το 1993.

Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι αποκαλώντας «ψεύτη» τον Μπαράκ Ομπάμα, τον κάλεσε να παραδεχτεί την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε