Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλκοολικοί και τοξικομανείς μεταξύ των παγιδευμένων μεταλλωρύχων

Οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, έχουν ζητήσει από τις αρχές να τους προμηθεύσουν με αλκοόλ!

Κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αλκοολικοί ή τοξικομανείς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Στην πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σεμπάστιαν Πινέδα, οι μεταλλωρύχοι είχαν ζητήσει “ένα ποτήρι κρασί” για να γιορτάσουν τη διακοσιοστή επέτειο της ανεξαρτητοποίησης της χώρας από την Ισπανία, γράφει η El Pais.

“Κάποιοι από αυτούς ήπιαν μεγάλες ποσότητες” προτού καταρρεύσει η σήραγγα στο ορυχείο Σαν Χοσέ και εγκλωβιστούν μέσα σε αυτό στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Χιλής Χάιμε Μανάλιτς. “Ορισμένες φορές δεν είναι σκόπιμο να απαλλαγεί κάποιος απότομα από μία εξάρτηση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους στέλνουμε βιταμίνες Β”, είπε.

Κάποιοι από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους έχουν ζητήσει τσιγάρα, αλλά το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό. Μέχρι στιγμής, γράφει η εφημερίδα, οι εξαρτήσεις του καθενός δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τις μεταξύ τους σχέσεις.

Οι μεταλλωρύχοι κατέφυγαν σε ένα χώρο του ορυχείου, που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Θα πρέπει μόνοι τους να απομακρύνουν 4.000 τόνους βράχων, που θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο θα διανοίγονται σήραγγες για τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mercurio της Χιλής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεταλλωρύχοι θα δουλεύουν ανά ομάδες, σε 24ωρες βάρδιες.

Οι εργασίες για τη διάνοιξη της πρώτης σήραγγας θα ξεκινήσουν σήμερα, αλλά η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

Διαβάστε: Επικοινώνησαν για πρώτη φορά με τους συγγενείς τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε