Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Άλλη είναι πλεον η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Γερμανία

Άλλη είναι πλεον η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Γερμανία

Η Μέρκελ έχασε την πρωτιά από την Χανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια των πρόσφατων εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, στην τρίτη θέση βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η «τρόικα» του SPD, ο Πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ.

Στις δύο τελευταίες θέσεις και με καθοδική τάση βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34% των ερωτώμενων, με απώλειες 2%, οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 32%, κερδίζοντας 1%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες φθάνουν το όριο του 5%, κερδίζοντας 1% από την προηγούμενη μέτρηση και οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 1% στο 13%. Η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 5% και οι Πειρατές στο 7%. Με αυτά τα αποτελέσματα πάντως, κυβερνητική πλειοψηφία δεν σχηματίζουν ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους, αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους.

Διαβάστε
Μέρκελ:Δεν θα πω στους έλληνες τι να ψηφίσουν – Θα δει τις εκλογές στο Βερολίνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε