Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλλοι 9 νεκροί στη Συρία

Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Τα πυρά από τα οδοφράγματα των δυνάμεων της τάξης προκάλεσαν το θάνατο τριών αμάχων στην πόλη Χομς (κέντρο) και δύο άλλων σε χωριά στην επαρχία της Ντέραα (νότια), σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των συμμετεχόντων σε κηδείες προκάλεσαν επίσης τέσσερις νεκρούς στη Μααρέτ αλ Νομάν, στην επαρχία του Ιντλέμπ (βορειοδυτικά), σύμφωνα με το OSDH, και επτά τραυματίες στη Χάμα (κέντρο), σύμφωνα με μέλος της οργάνωσης στην περιοχή.

Επιπλέον, τρεις άνδρες που απήχθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στη Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, ηλικίας 28, 37 και 38 ετών, έχασαν τη ζωή τους “από τα βασανιστήρια”, πρόσθεσε το OSDH χωρίς να διευκρινίζει ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες αυτών των εγκλημάτων.

Την Παρασκευή (χθες), 41 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, κυρίως κοντά στη Δαμασκό και στη Χομς, σύμφωνα με το OSDH.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε