Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλβανία: Αμερικανική βοήθεια στην έρευνα για την 21η Ιανουαρίου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ θα συνδράμουν τις αλβανικές αρχές στις έρευνες για τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής και το θάνατο 3 ανθρώπων σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Οι αμερικανικές αρχές ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της γενικής εισαγγελέως της Αλβανίας, Ίνα Ράμα, για βοήθεια στη διαλεύκανση της υπόθεσης, που σύμφωνα με την ίδια «είναι πολύ λεπτή εφόσον εμπλέκεται η πολιτική».

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Αλεκάντερ Αρβίζου, σε δήλωσή του στην οποία εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης για ολοκληρωμένη έρευνα των γεγονότων της Παρασκευής.

Ο Αρβίζου ζήτησε από τις δύο πλευρές, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, να μην προβούν σε δηλώσεις και να είναι επιφυλακτικοί μέχρι το πέρας των ερευνών και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ματαίωση της συγκέντρωσης του Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα για το Σάββατο, ενώ δήλωσε πως περιμένει να πράξει ανάλογα και ο Έντι Ράμα και να μην γίνει η διαδήλωση της αντιπολίτευσης την Παρασκευή. Μόνο που η επιθυμία του δεν -ακριβώς- έγινε και πράξη.

Ο Ράμα κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Παρασκευής που οργανώνεται στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πορεία της Παρασκευής δεν θα σημαδευτεί από τη βία και κάλεσε μεμονωμένα στοιχεία να μην συμμετέχουν στη διαδήλωση και να απέχουν από οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ίνα Ράμα και χαρακτήρισε μονομερή τη στάση της μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για έξι αξιωματικούς της εθνικής φρουράς για συμμετοχή στα γεγονότα στις 21 Ιανουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε