Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αλβανία και Βουλγαρία μέσα στους 9 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Τρεις πολυταξιδεμένοι συντάκτες προτείνουν, μέσω του CNN, τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Ανάμεσά τους Αλβανία και Βουλγαρία, όχι όμως και η Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτ Ρέιντ (συντάκτης του Lonely Planet), η Πολίν Φρόμερ εκδότρια ταξιδιωτικών οδηγών και ο Μάρτιν Ραπ, αντιπρόεδρος της εταιρίας Αltour, προτείνουν σε άρθρο τους στο CNN, προορισμούς για μοναδικές αποδράσεις κατά το 2011.

Η Αλβανία είναι έκτη και η Βουλγαρία ένατη ανάμεσα σε εννιά προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στις προτάσεις των τριών πολυταξιδεμένων συντακτών. Σύμφωνα με το άρθρο του CNN, οι εννιά καλύτεροι προορισμοί είναι: Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία, Περού, Βαρκελώνη, Νορβηγία, Αλβανία, Ιαπωνία, Γουατεμάλα και Βουλγαρία.

Ο Ρέιντ προτείνει την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Όπως γράφει χαρακτηριστικά «η Αλβανία δίνει στους ταξιδιώτες μια εικόνα της Μεσογείου χωρίς να υπάρχει πολυκοσμία και υψηλές τιμές. Το Αργυρόκαστρο είναι μία αλβανική πόλη που αξίζει να περπατήσεις στους δρόμους. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ», γράφει ο Ρέιντ και υπογραμμίζει ότι στην Αλβανία συναντάει κανείς γραφικές παραλίες, μπορεί να απολαύσει καλό φαγητό και τέλος επισημαίνει ότι οι ομορφιές της χώρας δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ανεκμετάλλευτες.

Ο συντάκτης του Lonely Planet, πάντως, προτείνει επίσης μία απόδραση, στη γειτονική μας Βουλγαρία όπου, όπως αναφέρει, έχει εξαιρετικά παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά και πολύ οργανωμένα χειμερινά θέρετρα για τους λάτρεις του σκι.

Ο Ρέιντ που διέσχισε πέρσι τη Βουλγαρία με ένα παλιό αυτοκίνητο του 1972 δηλώνει ενθουσιασμένος με τις φυσικές ομορφιές και συνιστά μία επίσκεψη στο Βέλικο Τάρνοβο, πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε