Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αμερικανός τουρίστας κρατείται στη Βόρεια Κορέα

Αμερικανός τουρίστας κρατείται στη Βόρεια Κορέα

Ένας Αμερικανός τουρίστας κρατείται από την αστυνομία της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Ο Κένεθ Μπάε, ένας Αμερικανός κορεατικής καταγωγής, βρισκόταν μεταξύ ομάδας πέντε τουριστών που επισκέφθηκαν την Ρασόν (πρώην Ρατζίν), πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε το Yonhap, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Kookmin Ilbo.

Ο 44χρονος Μπάε μετέβη στις 3 Νοεμβρίου για πέντε ημέρες στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Το CNN μετέδωσε ότι ο Μπάε είναι μέλος προτεσταντικής θρησκευτικής ομάδας στις ΗΠΑ.

Και στο παρελθόν Αμερικανοί πολίτες κορεατικής καταγωγής έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στη Βόρεια Κορέα. Ο Ρόμπερτ Παρκ, ένας ιεραπόστολος, συνελήφθη και σύμφωνα με την μαρτυρία του υπεβλήθη σε βασανιστήρια επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Η εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα οδήγησε χθες τις ΗΠΑ και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς η ενέργειά της αυτή συνιστά, σύμφωνα με τις ίδιες, παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε

Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο η Β. Κορέα – Οργή σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε