Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμετακίνητα από τις θέσεις τους τα “κόκκινα πουκάμισα”

Οι διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης έχουν μείνει γνωστοί ως "κόκκινα πουκάμισα" επειδή φοράνε...κόκκινα. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης έχουν μείνει γνωστοί ως "κόκκινα πουκάμισα" επειδή φοράνε...κόκκινα. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι όροι που θέτουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη για να αποχωρήσουν από την εμπορική συνοικία της Μπανγκόκ είναι ασαφείς.

 

Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι δύσκολο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο μήνες.
 
Οι διαδηλωτές τονίζουν από την πλευρά τους πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για το θάνατο 25 διαδηλωτών, δεν παραδόθηκε στην αστυνομία, απλώς παρουσιάστηκε σε ειδική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Τα “κόκκινα πουκάμισα” επισημαίνουν πως εναντίον του αντιπροέδρου πρέπει να απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες για τα αιματηρά γεγονότα στις αρχές Απριλίου. Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “σκοπεύουμε να αφήσουμε την δικαιοσύνη να ακολουθήσει το δρόμο της. Δεν θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους…για μένα δεν είναι σαφές τι ακριβώς ζητούν και δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε”, πρόσθεσε.
 
“Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις διαδηλώσεις χωρίς πραγματική συμφιλίωση που σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βενγκ Τοζιρακάμ, ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε