Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμπάς: Το Ισραήλ απειλεί την ειρηνευτική διαδικασία

Αμπάς: Το Ισραήλ απειλεί την ειρηνευτική διαδικασία

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει στην κατασκευή 1.600 κτιριών για τους εβραίους εποίκους.

Το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, μετά από τη συνάντηση του με τον τυνήσιο ομόλογό του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

“Οι διαπραγματεύσεις που θα πρέπει να επαναληφθούν σύντομα (..) έχουν τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας των πρόσφατων ισραηλινών ενεργειών” δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ΤΑΡ.

Οι δηλώσεις του παλαιστίνιου πρόεδρου πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση ότι το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών για τους εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το TAP, ο Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Τυνησίας “γόνιμη και εποικοδομητική”, δίνοντας έμφαση “στο τελευταίο ψήφισμα που υιοθετήθηκε για το ζήτημα αυτό από τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών, με την υποστήριξη της Τυνησίας”. 

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δε θα υπάρξουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω των νέων ισραηλινών εποικισμών.

Από την πλευρά της, η Τυνησία ζήτησε “την άμεση παύση αυτού του μέτρου και των σχεδίων του ισραηλινού εποικισμού”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε