Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Αν αποτύχουμε στην Ελλάδα θα ρεζιλευτούμε” – Το παρασκήνιο της σύγκρουσης ΔΝΤ – Ευρωζώνης

“Αν αποτύχουμε στην Ελλάδα θα ρεζιλευτούμε” – Το παρασκήνιο της σύγκρουσης ΔΝΤ – Ευρωζώνης

– Κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ φωτίζει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη
-”Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κλωτσήσει αυτό το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο”
-”Το πρόβλημα του ΔΝΤ δεν είναι οι Έλληνες, αλλά οι Ευρωπαίοι”

Ενα κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα “φωτίζει” τη σύγκρουση των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Στο κείμενο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Επενδυτής” αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Γι’αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να “κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο”.

Στο κείμενο, αναφέρεται ρητά ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές.

Το Ταμείο επιμένει πως «…είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι’ αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Διαβάστε
Τηλεδιάσκεψη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας – Κρίσιμο 48ωρο για δόση και χρέος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε