Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω… φιδιού!

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω… φιδιού!

Τον τρόμο έζησε ο πιλότος όταν εκεί που καθόταν στο πιλοτήριο του εμφανίστηκε ένα φίδι!

Χολιγουντιανό θρίλερ θύμιζε η αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε αυστραλός πιλότος σε εμπορική πτήση όταν ένα φίδι εμφανίστηκε ξαφνικά πίσω από τον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους και σύρθηκε επάνω στο πόδι του.

Μη γνωρίζοντας πώς ακριβώς έπρεπε να αντιδράσει ή αν το φίδι ήταν δηλητηριώδες, ο Μπράντεν Μπλένερχασετ, με δυσκολία κατάφερε να μανουβράρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ντάργουιν από όπου είχε απογειωθεί περίπου 20 λεπτά νωρίτερα.

Το φίδι έβγαλε το κεφάλι του αρκετές φορές από τον πίνακα ελέγχου και μετά γλίστρησε στο πόδι του πιλότου λίγο πριν εκείνος προσεγγίσει το αεροδρόμιο. «Το έχω δει μία φορά σε ταινία αλλά ποτέ στο αεροπλάνο» είπε ο Μπλένερχασετ, αναφερόμενος στη ταινία του 2006 «Snakes on a plane» με πρωταγωνιστή τον Σάμιουελ Τζάκσον.

Ο 26χρονος πιλότος της Air Frontier ήταν μόνος του στο δικινητήριο αεροσκάφος και είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ντάργουιν όταν είδε το φίδι. «Θα πρέπει να επιστρέψω στο Ντάργουιν. Εχω ένα φίδι στο αεροσκάφος» είπε στον πύργο ελέγχου.

«Προσπαθείς να είσαι όσο πιο ήρεμος μπορείς. Ανησυχούσα ότι το φίδι θα εκλάμβανε τις κινήσεις ως απειλή και θα με δάγκωνε» είπε αργότερα ο Μπλένερχασετ. «Καθώς το αεροπλάνο προσγειωνόταν το φίδι σερνόταν επάνω στο πόδι μου, κάτι το οποίο ήταν πολύ τρομακτικό» προσέθεσε.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, ένας πυροσβέστης εντόπισε το φίδι αλλά οι Αρχές δεν μπόρεσαν να το αιχμαλωτίσουν αμέσως. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα το ερπετό μάλλον ανήκε στην οικογένεια των Chrysopelea ornata, ένα ιπτάμενο δηλητηριώδες φίδι, γνωστό ως «golden tree snake», το οποίο ωστόσο δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο καθώς το δηλητήριο του έχει χαμηλή τοξικότητα.

Ο πιλότος… «τρελάθηκε» κι άρχισε να φωνάζει: Θα μας σκοτώσουν, κάντε την προσευχή σας! (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε