Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου – Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα

200 επιβάτες και πλήρωμα κινδύνευσαν. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί όταν τα πουλιά μπήκαν μέσα στον ένα κινητήρα προκαλώντας μεγάλη βλάβη.

Ενα αεροσκάφος τύπου jumbo jet της Lufthansa με 200 επιβάτες και πλήρωμα υποχρεώθηκε χθες Δευτέρα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Μπουένος ‘Αιρες, όπου πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση μετά από επιδρομή πουλιών.
 
Σαράντα λεπτά μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης της πτήσης 511 με προορισμό τη Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε ότι πουλιά μπήκαν σε έναν από τους κινητήρες και ενδεχομένως να προκάλεσαν βλάβη.
 
Το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του και επέστρεψε στο Μπουένος ‘Αιρες όπου πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση.
 
Οι επιβάτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν την επιδρομή των πουλιών μέχρι που το ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα την 13ωρη πτήση.
 
Το φαινόμενο έχει αρχίσει να προβληματίζει τις αεροπορικές εταιρείες καθώς αυξάνονται τέτοια φαινόμενα όμως είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Πριν από ενάμιση χρόνο αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει προσθαλάσσωση στον ποταμό Χάτσον της Νέας Υόρκης όταν πουλιά μπήκαν στον κινητήρα. Ο πιλότος με σωστές κινήσεις κατάφερε να το προσγειώσει στον ποταμό και να σώσει όλους τους επιβάτες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε