Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αναγνωρίστηκε και δεύτερη «μαύρη χήρα»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη μια γυναίκα-καμικάζι που προκάλεσε τις πολύνεκρες επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας αναγνώρισαν οι ρωσικές αρχές.

Πρόκειται για την 28χρονη Μαρία Σαρίποβα από το Νταγκεστάν, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στη ζώνη της στο σταθμό Λουμπιάνκα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με τη ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ, η γυναίκα που καταγόταν από το χωριό Μπαλαχάνι του Νταγκεστάν ήταν η σύζυγος του Μαγκομεντάλι Βαγκαπόφ, ενός αρχηγού των ανταρτών στο Νταγκεστάν.

Την Σαρίποβα είχε αναγνωρίσει και ο πατέρας της, βλέποντας τις φωτογραφίες των καμικάζι που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η 28χρονη εργαζόταν από το 2006 ως καθηγήτρια Πληροφορικής σε σχολείο του Νταγκεστάν, ύστερα από τις πανεπιστημιακές της σπουδές στα Μαθηματικά και την Ψυχολογία.

Και ο αδερφός της Σαρίποβα είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τους αντάρτες, για αυτό και η οικογένεια της 28χρονης κοπέλας είχε πολλές φορές ανακριθεί από τις αρχές. Ο πατέρας της δε ανακρίθηκε στις αρχές Μαρτίου με αφορμή το γάμο της κόρης του με έναν από τους αρχηγούς των ανταρτών του Νταγκεστάν.

Η ίδια η Σαρίποβα αρνήθηκε στον πατέρα της ότι ήταν παντρεμένη. Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μια έφηβη, γεννημένη το 1992 στο Νταγκεστάν, η Τζανέτ Αμπντουραχμάνοβα ήταν η καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε